Класическа рецепта за шкембе чорба


Вижте повече: https://gotvacha.com/recipe-items/klasitcheska-retsepta-za-shkembe-tchorba/

Класическа рецепта за шкембе чорба приготвена от Gotvacha.com!

Има много варианти на приготвянето на шкембе чорба, но смятаме, че тази която ние сме направили може да претендира за класическа рецепта за това ястие. Шкембе чорбата се прави много лесно, можете да ползвате за пътеводител тази наша видео рецепта!

Приятно хапване! :)

Клипа в детайли:

- Здравейте приятели,. както е видно, днес готвим шкембе чорба. Tака, шкембето което виждате тук, е вече готово, сварено, и готово за нарязване.

- Сега докато режа, ще ви кажа как точно да го приготвите.
Имате две опции, първата опция е да си закупите готово от магазина. Ръководейки се по опаковката му, да видите за колко време става това в случая е закупено от нагазин телешко шкембе на опаковката пишеше че е готово, трябва само да се добави около 20-25 минути. Така сме направили,другият вариант е, да си закупите сурово такова шкембе, но там нещата стоят малко по сложно. Трябва да се вари около 3 часа в тенджера или ако ползвате тенджера под налягане около един час, за да си спестите време нашият съвет е да си купите готова шкембе както направихме ние, нарязвате хубави хапки, това е един килограм шкембе така че материал за хапване има доста. Аз обичам да имам материал, много е важно да има матерял.

- Хубавото е че вече шкембето вече изстина, пробвахме преди да направим един кадър, обаче беше много топло, не се пипаше, сега обаче е перфектно. Така, след като го нарежем, ще видите как точно го приготвям аз.

- Няма нищо сложно, определено!

- Само ви трябва желание.

- Почти сме готови, обаче шкембето е станало перфектно и още сега усещам, как ще ударим няколко бири с прекрасно шкембе.
– Малко на едро го режеш.
Добре е, добре е, трябва матрял трябва да има! ;)

- Такааа, на дъното на тенджерето, добавяме една бучка масло.

- Около една трета пакетче, да речем 60-70 грама. Не знам колко точно е, истинските готвачи, никога не мерят с мерки!

- Когато се разтопи ще добавим една лъжица червен пипер.

- Почти е готово, ммммм още от сега започва да ми мирише на една хубава шкембе чорба.
- Така, маслото е готово, добавяме една хубава лъжица червен пипер.
- Разбъркваме, така…. Червения пипер не трябва да ври много дълго време, защото може и да изгори.
- Такаааа…. Сега добавяме един черпак, смес от бульона в които е вряло шкембето. До тук, много добре!
- Идва ред на прясното мляко, един литър.
- Сега ще добавя още няколко черпака от бульона. Аз съм приготвил един литър бульон, но така като гледам, мисля че ще е много един литър. (около 500мл. От бульона са достатъчни)
- Добавяме сол на вкус, някой хора слагат и черен пипер сега, но аз ще си го спестя. Черен пипер, ако искате можете да си сложите и по-късно в чинията.
- Сега оставяме тази смес да заври, и след като кипне, ще добавим към нея и самото шкембе.
- Както вече се вижда, сместа ври и е време към нея да добавим основната съставка – телешкото шкембе. Ще я добавям, на порции за да не разплискам, че после ще трябва д се чисти печката.
- Оставяме не повече от пет минути да заври, завира, 5 минутки и махаме от котлона. А ние през това време, ще се заемем с добавката към телешкото шкембе.
- Сега да се заемем с добавката към шкембе чорбата! Чесън на вкус. В случая, 4 средно големи скилидки. Нарязваме на по-едро.
- ВАЖНО Е МАТРЯЛ ДА ИМА, ДА СЕ УСЕЩА! :)
- Добавяме към оцета, тук има около 50-60мл. Оцет, ябълков оцет е това! Лично аз предпочитам ябълковия оцет.
- Готова е, оцет и чесън – класика! ;)
- В другата купичка, закупено от магазина – това са люти чушки, сушени и след това смляни заедно със семето. Това е люто ОГЪН НАПРАВО ПАЛИ ПОЖАР, опитвал съм го, направо е страшно, ПОЖАР! :)
- И сега идва най-сладкия момент, след малко ще разлием една купичка с перфектно шкембе чорба.
- Ето го и момента на истината, готовото шкембе чорба, още топло – горещо, то така се и яде!
- Да видим сега, какво ще направим, загребваме… повече от дъното. Както казах… трябва МАТРЯЛ ДА ИМА в чинията. Начииии ся, ако ме види, някой майстор готвач от ресторант, сигурно ще ми изкриви тенджерето от главата. Мноого материял се слага, нооо това си е за вкъщи!
- Време е за лютото, както казах… това ПАЛИ ПОЖАР! Мисля че, толкова е достатъчно, че после няма да се яде.
- Оцетчето с чесън, няколко лъжици от него…
- И ето го крайния резултат… перфектна шкембе чорба, сготвена от Gotvacha.com. Надяваме се, че нашата рецепта ви е харесала! Не пропускайте да ударите един лайк на това видео, моля ви… все пак това е моето първо видео.
- Това е всичко от нас, довиждане и до нови срещи!
Больше